Din pacate nu am reusit sa obtin si un aspect frumos al preparatului meu pe farfurie, ca s-a cam imprastiat, dar a fost maxim de buna! :))
Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat.
Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste ea orezul si 1 pahar cu apa. Am lasat 10 minute, apoi am adaugat bulionul.
Cand orezul a inceput sa se umfle am pus carnea tocata si am omogenizat bine amestecul.
Am lasat pe foc mic aproximativ 30 de minute amestecand din cand in cand.
Am adaugat, sare, piper alb macinat, putin cimbru si putin marar tocat.
Intr-o cratita unsa cu unt am pus un strat de varza, apoi unul de carne si am repetat operatiunea pana am terminat de umplut cratita.
Am incheiat cu un strat de varza, peste care am pus bulion si marar tocat.
Am pus cratita la cuptor timp de 40 de minute.
Apoi am servit cu mare pofta, fiecare cu ce a vrut: smantana, mamaliga, a