Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.
Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.
Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.
Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.
După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.
Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.
Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.
Poftă bună!