Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)

de Criss in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 8886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 g branza dulce de vaci
  • -250 g zahar
  • -200 g paste fainoase
  • -4 oua
  • -200 g smantana
  • -100 g stafide
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -6 foi de placinta
  • -80 g unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide):

Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si se bat pana se albesc. Se adauga smantana, branza, coaja de lamaie si stafidele inmuiate in lapte. Pastele se fierb apoi se trec sub jet de apa rece si se amesteca si acestea cu crema de branza. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt se pune o foaie de placinta. Se unge si aceasta cu unt topit si se pune a doua apoi a treia foaie. Se toarna crema de branza iar deasupra din nou se pun trei foi de placinta, unse fiecare cu unt topit. Se pune tava in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Sincera sa fiu nu m-am uitat la ceas. :))

Se pudreaza cu zahar si se poate consuma calduta,sau rece. Rece imi place mai mult, mai ales a doua zi dupa ce sta in frigider.

Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, desi Vargabeles este o reteta pur ungureasca. (Tin sa va anunt ca eu sunt gazda acestei provocari in luna martie 2012, iar temele alese de mine sunt pastele fainoase si frisca. Va astept.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]