Gogosele pufoase

de eclerash in Dulciuri, 20 Iun 2010 | 6098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat bourbon
  • ulei

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase:

Punem faina intr-un vas si adaugam drojdia peste care punem jumatate din cantitatea de lapte caldut fiind si lasam la dospit.Separat punem pe foc restul de lapte cu ouale,coaja de lamie,vanilia,zaharul si amestecam cu telul pana se incalzesc.Luam amestecul si il adaugam peste faina framantand pana nu se mai lipeste(mai adaugam faina daca este necesar)si in ultimele minute framantam si cu putin ulei la cozonac.Lasam 40 min la cald si apoi intindem aluatul pana ajunge la o grosime de 1 cm taiem in forma care dorim si le prajim.Eu le-am presat cu zahar pudra dar imaginatia va poate ajuta sa faceti si alte glazuri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza de vaci la cuptor