Tiramisu reţetă cu piure de castane

de mimmi in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 5228 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu piure de castane

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi
  • 500 g piure de castane (congelat sau la borcan)
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu piure de castane:

 Tiramisu reţetă cu piure de castane

In poza de ingrediente se vad doar 250 g piure de castane congelat,pe care il lasam la dezghezat la temperatura camerei,pe langa acesta am mai adaugat inca 250 g din borcan)

Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute,dupa care o topim la bain-marie,insa aveti grija sa nu o fierbeti deoarece isi pierde calitatile. Mixam frisca foarte bine dupa care adaugam si piureul de castane si mai mixam pana se incorporeaza total. Adaugam si gelatina peste frisca si mai mixam inca un minut. Tapetam o tava cu folie de aluminiu. Preparam un sirop din 300 ml apa calduta cu 50 g zahar si esenta de rom dupa gust. Inmuiem piscoturile in siropul de mai sus,le asezam in tava,acoperim cu un strat din piureul de castane si repetam aceasta etapa pana se termina piscoturile si crema. Ultimul strat find de piure de castane. Eu am ornat cu frisca batuta si cacao. Se tine la frigider 2-3 ore. Enjoy !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

andipanda 1

29.08.2018, 00:54

A facut cineva reteta?

miki_a 1

29.08.2018, 04:53

Andipanda, e o rețetă bună dacă îți place pireul de castane!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata