Valentine

de Lavinia in Prajituri, 10 Feb 2013 | 10330 vizualizari

 

Valentinele astea le-am mancat mai demult la o cofetarie si mi-au placut enorm.De mult le aveam in plan si uite ca am reusit si eu sa le execut.Valentinele aveau forma de inima dar eu cum nu am avut le-am facut patrate,nici nu mai conteaza forma la cat sunt de delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apa
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop:
  • 250-300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 450 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta de rom
  • Decor:
  • 80 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura mascarpone
  • kiwi
  • mandarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valentine:

Prima data pregatim crema. Punem ciocolata cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.La final adaugam romul.

Lasam ciocolata sa se racoreasca si o bagam la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte.

Daca se intareste prea tare o scoateti la temperatura camerei inainte cu 1 ora sa o folositi.

Pentru sirop puneti apa la fiert si adaugati zaharul.Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasati pe foc 2-3 min.Cand e rece adaugati esenta de rom.

Pentru blat separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana se topeste zaharul si devine o bezea tare si lucioasa. Adaugati pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.

Tapetati o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si introduceti blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de min(testul scobitorii). Il lasati la racit 2-3 ore.(eu l-am lasat peste noapte)

Mixati crema la temperatura camerei 1 min pana se deschide putin la culoare.

Insiropati blatul ,adaugati crema si nivelati bine si dati din nou la rece pentru cateva ore.

Mixati frisca cu zaharul pana se intareste frisca.Adaugati mascarponele si mixati in continuare.

Portionati prajitura in patrate(inimioare) si decorati cu frisca si fructe.Mie mi-au iesit 15 bucati potrivit de mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Valentine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa