Am facut-o si pe asta! :)) Pana acum cateva zile ii spuneam sotului meu ca nu o sa ii gatesc, in veci!, urzici. Dar cum nu a fost zi din acest post in care sa nu vad macar o astfel de reteta, iar intamplarea a facut ca mama mea sa aibe prea multe,,,, am zis sa incerc. Si am purces la o reteta de urzici ca la mama lui acasa! Si sa zicem ca nu mi-au displacut :)
Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat si nici nu am adaugat apa suplimentara, intrucat isi vor lasa suficienta cat sa fiarba foarte bine. Potrivim de gust cu sare/delikat, adaugam bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand au un aspect cremos si legat. Le lasam sa se raceasca (atat cat sa le putem manca) si adaugam usturoiul pisat. Le servim cu hrean proaspat (nu am amestecat hreanul cu urzicile, ca in cazul usturoiului, pentru ca altfel si-ar fi pierdut intreaga aroma). Au fost chiar gustoase!
Sa aveti pofta!