In dieta aceste "ierburi" sunt geniale ! Cat si pentru vegetarieni cat si pentru omnivori in diverse aperitive , deoarece contin multe vitamine si sunt benefice sanatatii...
Recomand a fi consummate cu orez expandat in loc de paine ( pentru cei ce tin dieta, sau nu neeaparat)... Si doi covrigi cu chimen + o cana cu ceai.
Pofta buna ^^ !
Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.
Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.
Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.
Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.
Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.
1
Atentie !!!!! Nu aruncati zeama de urzici , este foarte benefica pentru corp si circulatia sangvina, se poate consuma zilnic pana la epuizare cate o cana pe stomacul gol si cu putina sare adaugata.
2
Daca doriti ca urzicile sa nu aiba o consistenta asa de bine inchegata, puteti adauga cu o cana putina zeama proprie ca sa fie mult mai fluide.