Ursulet de orez Spicy

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2010 | 8367 vizualizari

 

este o reteta picanta pentru cei mari dar c aranjament ca pentru cei mici, asa ca daca cva place puteti face si pentru cei mici eliminand elementele ''usturatoare'' :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez alb
  • o ceapa medie
  • 2 cepe verzi rondele/1 tulpina de praz
  • 1 morcov mare dat pe razatoare,
  • 2 ardei capia rosii tocati cubulete mici
  • 2 graunti de usturoi taiati feliute subtiri
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri zeama de supa de pui
  • 7 linguri ulei de masline,
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar vin rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/4 plic sos Pesto cu ciuperci Kotanyi
  • 6 masline negre
  • 2 crengute de rozmarin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursulet de orez Spicy:

Se umple o canuta cu orez alb, se spala bine in 3 ape.Se fierbe in apa cu putina sare.Spre sfarsit adaugam 2 linguri de ulei de masline.Se lasa pana devine lipicios ca sa-l putem modela.Lasam sa se raceasca bine apoi facem mingiute,una mare si 4 mai mici.Cea mare va fi capul ursuletului. Folosim cateva masline negre si incepem sa-l ornam cu bucatele mici drept ochi,urechi, botic si labute.Apoi facem un mic buchetel de flori din bucatele de ardei verde si ceapa murata cu sfecla rosie.Intre timp facem sosul: calim o ceapa medie taiata solzisori, de preferat rosie, 2 cepe verzi rondele/1 tulpina de praz, 1 morcov mare dat pe razatoare, 2 ardei capia rosii tocati cubulete mici, 2 graunti de usturoi taiati feliute subtiri, 5 linguri pasta de tomate, 4 linguri zeama de supa de pui,5 linguri ulei, sare,piper.Spre sfarsit cand sosul s-a mai inchegat, adaugam putin vin rosu, un ardei iute rondele mici si 1/4 plic de sos Pesto cu ciuperci Kotanyi.Lasam sa se intrepatrunda aromele si apoi turnam sosul printre mingiutele de orez.Daca va iese mai mult si nu incape pe un platou mic mai faceti unul in care turnati intai sosul si apoi asezati deasupra 3 mingiute de orez.Pe margine puteti aseza crengute de rozmarin si ardei iuti.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursulet de orez Spicy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

epurasha2bb 1

31.03.2010, 08:42

Multumesc adnas54!eram copil dintotdeauna dar de cand am si eu copii ...s-a agravat!

elena1988 1

04.03.2011, 10:12

camelia75 1

02.07.2011, 20:04

Arata perfect!!!Esti o maestra in bucatarie!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de ciuperci