este o reteta picanta pentru cei mari dar c aranjament ca pentru cei mici, asa ca daca cva place puteti face si pentru cei mici eliminand elementele ''usturatoare'' :)
Se umple o canuta cu orez alb, se spala bine in 3 ape.Se fierbe in apa cu putina sare.Spre sfarsit adaugam 2 linguri de ulei de masline.Se lasa pana devine lipicios ca sa-l putem modela.Lasam sa se raceasca bine apoi facem mingiute,una mare si 4 mai mici.Cea mare va fi capul ursuletului. Folosim cateva masline negre si incepem sa-l ornam cu bucatele mici drept ochi,urechi, botic si labute.Apoi facem un mic buchetel de flori din bucatele de ardei verde si ceapa murata cu sfecla rosie.Intre timp facem sosul: calim o ceapa medie taiata solzisori, de preferat rosie, 2 cepe verzi rondele/1 tulpina de praz, 1 morcov mare dat pe razatoare, 2 ardei capia rosii tocati cubulete mici, 2 graunti de usturoi taiati feliute subtiri, 5 linguri pasta de tomate, 4 linguri zeama de supa de pui,5 linguri ulei, sare,piper.Spre sfarsit cand sosul s-a mai inchegat, adaugam putin vin rosu, un ardei iute rondele mici si 1/4 plic de sos Pesto cu ciuperci Kotanyi.Lasam sa se intrepatrunda aromele si apoi turnam sosul printre mingiutele de orez.Daca va iese mai mult si nu incape pe un platou mic mai faceti unul in care turnati intai sosul si apoi asezati deasupra 3 mingiute de orez.Pe margine puteti aseza crengute de rozmarin si ardei iuti.Pofta mare!