stiu... i-am dat un nume tembel :D
o reteta din carnetelul copilariei mele :p
cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa
Pentru aluat:
Pentru umplutura
Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.
Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.
Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.
¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.
Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.
Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.
Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.
Se taie cand s-a racit.
Pofta buna!