Trebuie sa va arat si ce am facut cu cealalta jumatate de aluat de paine.
Mi-am amintit de copilarie.
Este aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa".
Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile.
Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu mana unsa cu ulei.
Se intinde tinand cont de marimea tigaii in care le vom coace.
Se lasa se creasca pe blat 7-8 minute.
Se pune in tigaia incinsa neunsa cu nimic.
Se inteapa cu furculita ca sa nu faca bule prea mari.
Se intoarce dupa 3-4 minute pe cealalta parte.
Dupa ce se pune prima in tigaie, se face a doua ca sa stea la crescut pana este gata prima.
Cand sunt facute se scot pe un tocator de lemn si se acopera cu un servet.
Se lasa la racit acoperite de servet.
Sunt foarte bune in special calde.
Eu avand tigaia foarte mare le-am facut cam subtiri, dar au fost foarte bune, crocante, mancate calde.
Pofta Buna!
1
Cat de pufoase sau crocante ies depinde de cat de intinse sunt inainte de coacere.