Turta dulce cu mirodenii

de simona72 in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 3937 vizualizari

 

Turta dulce nu se poate sa nu contina mirodenii. Scortisoara este nelipsita, asta pe langa alte mirodenii, desigur daca le agreati si gasiti amestecul care sa va placa. Mirodeniile fac turta vesela, aduc sarbatoarea la tine acasa, mirosul te bine dispune, iar simturile o iau raznaJ))
Pentru turta asta m-am inspirat de la draga mea Laura, care si ea la randul ei s-a inspirat de la  Geanina, Jamila pentru cei mai multi dintre voi, ea e vinovata de anul acesta. Este absolut delicioasa si ce-mi place si mai mult este ca pe timp ce trece se fragezeste si mai tare. Desigur ca nu m-am putut abtine si am umblat la reteta, am adus in plus melasa, mirodeniile care mi se potrivesc mie la gust si cantitatile adecvate la ingredientele folosite de mine.

 

INGREDIENTE

2 oua

  • 200 ml lapte
  • 80 gr zahar brut
  • 1 praf de sare roz de Himalaya
  • 160-170 gr miere
  • 50 gr melasa
  • 120 gr unt gras 80%
  • 700-720 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • Pentru amestecul de mirodenii:
  • 1 baton scortisoara
  • 1 anason stelat
  • 7-8 cuisoare
  • 1 lingurita coaja de portocala pudra
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • Pentru glazura:
  • 1 albus de ou
  • 150 gr zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte condensat
  • Pentru decor: bombonele colorate
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu mirodenii:

Pentru inceput ne ocupat de mirodenii pentru a le avea gata pregatite. Intr-o rasnita electrica, ca cea pentru cafea, am pus batonul de scortisoara rupt in bucati, cuisoarele si anasonul stelat rupt in bucatele. Am rasnit toate mirodeniile pana am obtinut o pudra fina. Le-am pus intr-un castronel mic, am adaugat nucsoara proaspat rasa si coaja de portocala pudra. Am amestecat mirodeniile cu o lingurita.

Pentru aluat: intr-un castron am pus ouale, zaharul, sarea, laptele, untul. Am amestecat cu un tel si am dat vasul la cuptorul cu microunde cateva secunde pana untul a dat semne ca se topeste. Am amestecat bine ingredientele pana la incorporarea completa a untului cu restul. Borcanul cu miere l-am pus dinainte intr-un ibric cu apa fierbinte pentru a devenii mai moale si mai usor de manevrat. Am pusextractul de vanilie, mierea si melasa peste celelalte ingrediente si am amestecat energic cu telul.

Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la ingredientele umede. Spre final devine mai greu de amestecat cu telul, dar veti observa ca dupa ce ati pus toata faina aluatul se desprinde putin de pe peretii vasului, chiar daca el nu este un aluat tare, care sa va permita sa-l framantati cu mana. Se da castronul cu aluat la frigider pentru cel putin o ora, eu l-am lasat de pe o zi pe alta.

Aluatul, dupa ce a stat la frigider s-a intarit si permite sa fie usor de manevrat/modelat. Se ia o parte de aluat, aproximativ un sfert, se pune pe masa de lucru usor infainata, se taie cu cutitul in bucati mai mici, se fac suluri care se taie cu cutitul in bucati de 2-2,5 cm. Daca aluatul se lipeste, infainati usor masa de lucru(eu folosesc o planseta din silicon). Se pun bucatile in tava tapetata cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul aluatului, eu i-am dat mai multe forme turtei, pernite, discuri, am facut bile la care am adaugat cate o aluna de padure. Am copt turtele la cuptorul incins la 170 grade pentru 12-15 minute, depinde de marimea turtelor. Daca bucatile sunt mici sunt suficiente si 10 minute pentru copt.

 

Am lasat turtele sa se raceasca complet apoi le-am glazurat si ornat cu bombonele colorate. Pentru glazura de ciocolata: am topit ciocolata impreuna cu laptele condensat pe baie de aburi. Pentru glazura alba: albusul de ou l-am frecat bine cu zaharul pudra pana ce acesta s-a topit. Se glazureaza turtele cu cele doua tipuri de glazuri, se orneaza cu bombonele si se lasa sa se usuce pana a doua zi. Se depoziteaza in cutie de metal. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

23.12.2015, 00:44

Arata foarte bine!

Bya Ralu 1

23.12.2015, 18:13

mirela0911 1

03.01.2016, 11:40

Ce frumusele sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu ciocolata