Turta dulce a bunicii

de Brindusa in Prajituri, 20 Iul 2010 | 6513 vizualizari

 

Bunica punea nuci si rahat. Eu am modificat-o putin: ciocolata si migdale

 

INGREDIENTE

  • 500g zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 4 oua
  • 450 g faina 000
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite praf de copt
  • Arome dupa preferinta (vanilie, lamiae, scortisoara, cuisoare, nucsoara)
  • 100 g ciocolata 75% , taiata marunt
  • 100 g migdale decojite, aurite in cuptor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce a bunicii:

  1. Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit.
  2. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul.
  3. Cerne faina cu praful de copt si pune-le in amestecul de zahar ars. Compozitia care rezulta e destul de fluida. Adauga aromele , ciocolata si migdalele.
  4. Pune compozitia intr-o tava patrata, sau in forme de briose. Coace 30 minute la 180C. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce a bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta umpluta