Turta dulce a bunicii

de Brindusa in Prajituri, 20 Iul 2010 | 6686 vizualizari

 

Bunica punea nuci si rahat. Eu am modificat-o putin: ciocolata si migdale

 

INGREDIENTE

  • 500g zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 4 oua
  • 450 g faina 000
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite praf de copt
  • Arome dupa preferinta (vanilie, lamiae, scortisoara, cuisoare, nucsoara)
  • 100 g ciocolata 75% , taiata marunt
  • 100 g migdale decojite, aurite in cuptor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce a bunicii:

  1. Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit.
  2. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul.
  3. Cerne faina cu praful de copt si pune-le in amestecul de zahar ars. Compozitia care rezulta e destul de fluida. Adauga aromele , ciocolata si migdalele.
  4. Pune compozitia intr-o tava patrata, sau in forme de briose. Coace 30 minute la 180C. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce a bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao