"pentru Mos Craciun"
Intr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat .
Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul.
Cand acesta este dizolvat se adauga si restul de zahar si mirodeniile (dupa fierbere nu uitati sa scoateti cuisoarele ).
Cand lichidul fierbe luati vasul de pe foc si puneti 150 g faina in ploaie si mestecati energic apoi dati la rece .
Restul de faina se pune intr-un castron impreuna cu sarea,bicarbonatul,oul si apoi se toarna si lichidul cu mirodeniile. Se framanta bine pana devine un aluat usor elastic. Din care se formeaza bilute care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180'*C aproximativ 20 min.
Glazura :
Se bate albusul spuma tare cu putina sare apoi se adauga zaharul si apa firbinte
Se decoreaza dupa preferinte.