dupa o reteta de Bucatar Maniac caruia-i multumim inca o data! cu mici modificari la reteta desigur :) e chiar cea mai buna turta dulce din lume! :))) http://bucatarmaniac.blogspot.com/2010/12/turta-dulce.html
Intr-o craticioara pe foc mic se caramelizeaza 200 de g de zahar si se stinge cu 100 de ml de apa calduta. Se lasa sa fiarba cateva minute pana se topeste tot caramelul si se transforma intr-un sirop grosut. Se lasa la racit.
Pregatim restul ingredientelor intr-un castron mare: 3 galbenusuri, laptele, bicarbonatul de amoniu, 200 g de zahar, scortisoara, piperul si untura/untul/margarina. Se amesteca bine. Cand este rece, se adauga si siropul de caramel si se amesteca bine de tot cu restul compozitiei. Se adauga treptat si faina. Aluatul obtinut este unul lipicios din cauza siropului.Apoi faceti un baton , il rupeti in 2 si-l inveliti in folie alimentara.Le puneti in frigider unde poate sta peste noapte sau daca nu macar 5 ore la rece.Apoi se intinde cu sucitorul o foaie subtire de jumatate de centimetreu si se decupeaza forme de stelute, inimioare, floricele, braduti, bastonase si ce aveti voi prin casa.Se coc la cptor in tava pe hartie de copt sau cu tava unsa la foc mic maxim 5 minute.Se umfla frumos .
Se orneaza cu glazura de zahar facuta din albusurile batute spuma tare sa intorci castronul si sa nu curga in care adaugam zaharul. Glazura se usuca cam dupa 24 de ore bine.Sunt cele mai delicioase !