Tulumba tatlisi

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 11600 vizualizari

 

Un desert tatarasc din cate stiu eu cu un gust divin...

 

INGREDIENTE

  • 1 2/3 cana (400ml) apa
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 oua
  • SIROP
  • 3 cani zahar
  • 2 cani apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumba tatlisi:

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine

-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie

-se lasa la racit

Aluatul:

-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena

-se ia de pe foc si se lasa la racorit

-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare

-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm  si se prajesc in baie de ulei

-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece

-se tin in sirop aproximativ 15-20 min

-se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumba tatlisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:40

MIUTA 1

22.03.2012, 12:35

Cred ca sunt buni

nilgun 1

01.07.2013, 10:47

voi face si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tulumbe