Prajitura cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Feb 2014 | 7906 vizualizari

 

E doar zmeura,frisca si crema fiarta......si-o petrecere surpriza...poate am si eu vreo surpriza cand o sa tai prajitura......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 3 linguri ulei d emasline
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar brun facut farin
  • Crema fiarta
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pachet unt ( de preferat peste 80 % grasime)
  • 2 linguri sos ciocolata
  • Crema frisca
  • 300 ml creme patisere-frisca lichida
  • 2 linguri sos ciocolata
  • cca 200 g zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Blat:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam 100 g zahar brun facut farin si mixam pana obtinem o bezea tare.galbenusurile cu restul de zahar le mixam pana devin spumoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Separat cernem faina,cacao si adaugam si praful de copt,toate acestea le amestecam cu galbenusurile iar la final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava -25/35 -cu hartie de copt,turnam jumatate din compozitie,apoi asezam pe suprafata ei zmeura data prin faina,bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.La fel procedam si cu restul de compozitie.Lasam blaturile sa se raceasca bine.

Crema fiarta:

Galbenusurile cu zaharul si amidonul le amestecam bine si apoi diluam cu laptele,punem pe foc pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca .Untul il frecam bine si apoi incepem sa incorporam in el crema fiarta ,iar pentru culoare mixam cu 2 linguri de sos de ciocolata.

Crema de frisca :

Mixam bine frisca lichida pana se intareste si apoi adaugam sosul de ciocolata.

Asamblare:

Asezam pe o tava primul blat,apoi crema fiarta si peste un strat de crema de frisca,apoi blatul doi si imbracam totul cu crema de frisca.Ornam dupa bunul plac,eu m-am jucat cu niste sos de ciocolata.

TIPS-URI

1

eu m-am pacalit cu untul a fost cu 65% grasime si mi-a iesit cam moale crema...

2

am furat pontul de la Ela cu albusurile batute cu zahar brun,super bine se bat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura