Trebuie sa va spun ca trufele de ciocolata preparate in casa sunt o surpriza placuta pentru familia sau prietenii dumneavoastra.Imaginati-va ca le puteti ambala cu dichis si sa oferiti cadou aceste delicii ciocolatoase.
Se pregatesc destul de usor si odata ce le veti gusta,veti descoperi ceva deosebit!:)
Mie,spre exemplu,imi este suficienta o cana mare de cappuccino si o muscatura din trufa fina,aromata,picanta usor si am atins paradisul gustului!
Topim ciocolata la microunde in trepte de cate 20 de secunde si amestecam de fiecare data.
Smantana dulce o punem intr-o craticioara si o asezam pe foc mic impreuna cu chilli maruntit si cuisoarele zdrobite.Lasam pe foc doar pana se incalzeste!!!
Turnam,cate putin, smantana calduta peste ciocolata topita si omogenizam bine cu o spatula de silicon sau lemn.L a final, punem 35 g de unt moale in compozitia fina si aromata.Amestecam.
Turnam crema intr-o forma patrata sau dreptunghiulara(20 cm)stropita cu putin ulei si apoi tapetata cu folie alimentara.O dam la congelator pentru 2 ore sau la frigider pana se intareste.
Taiem trufele in cuburi pe care le tavalim prin cacao multa sa nu se lipeasca intre ele. Le putem pastra in congelator pentru cateva luni!
Deliciu! Pofta buna!