Asta este o reteta simpla si extraordinar de gustoasa .Este reteta Dorei careia ii multumesc.Eu am facut mici adaugiri la aceasta reteta.
Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca Se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele Se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit. Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau unt sau frisca. Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.