”Triunghiuladă” cu cocos

de Rita Ilies in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 8767 vizualizari

 

Vă place cum sună ”triunghiuladă”? :)) Când am vrut să pun rulada la rece am scăpat-o pe masă și s-a netezit puțin. :) Am ajutat-o și eu cu palmele și am presat-o ușor sub forma unui triunghi și-apoi, cum nu puteam să-i spun ruladă, draga mea Merișor a botezat-o instantaneu ”triunghiuladă”. Așa a rămas. :))

E un desert rapid, ușor și e de post. Cât despre aspect, lumea mă întreabă cum i-am dat formă și vă spun sincer că a fost un accident. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g biscuiți populari/economic
  • 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă )
  • 100 g zahăr brun
  • 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată )
  • 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao
  • Ingrediente pentru umplutura de cocos:
  • 250 g nucă de cocos
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 g unt de cocos (se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată )
  • coaja rasă de la un grapefruit
  • o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ”Triunghiuladă” cu cocos:

Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile.

Sa va reamintesc totuși. :)

Am rupt biscuiții lasand și bucațele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am incalzit ușor laptele impreuna cu zaharul și untul de cocos, apoi l-am turnat peste biscuiții sfaramați. Am presarat pudra de roșcove, apoi am amestecat cu o lingura din lemn pana am omogenizat compoziția. Am imparțit-o in doua și am intins-o uniform pe o bucata de folie alimentara.

Pentru umplutura am pastrat untul de cocos in stare mai solida, și l-am amestecat cu toate ingredientele de mai sus. Am obținut o crema tartinabila minunata pe care am imparțit-o la randul ei și am așezat-o peste foile din biscuiți.

Am inceput sa rulez ușor pana cand am obținut un baton invelit in folie. Folia alimentara ne ajuta in primul rand sa rulam fara probleme desertul, apoi ea ramane ca inveliș al ruladei.

Inainte de a fi taiata, rulada trebuie sa stea la rece ce puțin o ora.

S-aveți pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "”Triunghiuladă” cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:58

Tare bine arata!

Rita Ilies 1

18.10.2015, 15:14

Vă mulțumesc!

Anett 1

04.04.2022, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu cocos