Fara cuvinte..............buni de tot
Aluatul se decongeleaza dar nu de tot (daca se decongeleaza de tot se lucreaza greu cu foietajul)
Merele se curata de coaja (nu obligatoriu, eu le-am curatat pt pitici) se faie feliute subtiri si se pun in apa, cat sa le acopere, se pun 2 linguri de zahar si sucul de la 1 lamaie. Se lasa pe foc 5 minute , sa nu fiarba mult , merele se vor zdrobi. Se scot pe un platou si se lasa la racit. Se tamponeaza cu servetel uscat.
Se desface foaia decongelata , se presara 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara. Se taie in fasii de 2-3 cm latime, iar lungime cat e foaia sau depinde .
Se aseaza feliute de mere pe fasia de foietaj si se ruleaza, se aduna putin partea de jos pentru a da forma de trandafir.
Se pun in tava cu hartie de copt si se coc.
Se pudreaza cu zahar pudra cand sant scose din cuptor
1
merele lasate cu coaja rosie arata mult mai bine