Trandafiri cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 4890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina (1/2 kg)sau mai mult
  • oua (5)
  • zahar (375 g)
  • drojdie (40 g)
  • lapte (1 pahar)
  • rom (1 lingura)
  • sare (1 virf de cutit)
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • branza de vaci + 2-3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu branza:

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora.

Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge branza amestecata cu ou si putin zahar.

Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati.care se aseaza intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit.

Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca umpluta cu ciocolata