Delicioasa si foarte buna .
Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic.
Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine
Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte.
Impartiti aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri 30-40 cm. lungime.
Modelul de impletire nu imi apartine , ii apartine dragei noastre Mihaela , mi-a placut foarte mult cum a impletit ea painea si am facut si eu aceeasi impletitura. Le asezam perpendicular unele peste altele ca la vestitul X si 0
Se strang sulurile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic, continuand cu urmatorul rand , de aceasta data in sensul acelor de ceasornic si tot asa paina terminam de impletit.
se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.
Se bate un galbenus de ou cu 1-2 linguri de lapte si se unge colacul si se presara seminte de susan.
Lasam colacul intr-o tava de tort( sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt cam inca 20-30 minunte la crescut.
Dam la cuptorul incalzit la 200 grade si 45 minunte.
1
Cand am scos colacul l-am lasat pe un gratar sa se racoreasca si sa nu se incruzeasca.