Am vazut demult reteta la tv cu umplutura de carne, dar cum nu ma dau in vant dupa carne am incercat cu ciuperci, si apoi in varianta cu urda si sunt foarte gustoase.
Se prepara din lapte,apa minerala,oua,un praf de sare si faina un aluat de clatite. Se incalzeste o tigaie si se trece la coacerea clatitelor. Spre sfarsit cand mai erau 3-4 clatite de copt am taiat 4-5 frunze de ceapa verde si cateva firisoare de marar si le-am daugat in compozitie si am copt ultimele clatite mai colorate :P.
Dupa ce terminam de copt clatitele se dau deoparte sa se racoreasca cateva minute.
Se taie marunt mararul si se adauga impreuna cu 1-2 linguri ulei peste urda, se amesteca pentru incoporare ingredientele, eventual se mai adauga un praf de sare.
Se trece la umplerea clatitelor cu urda si apoi se lega cu frunze de ceapa verde, o parte din clatite le-am rulat traditional dupa cum se vede in poze.
Va urez pofta buna!