Plescavita traditional Sarbeasca, de si in Romania nu se gasesc condimente pentru plescavita traditonala va dau o retet care poate inlocui in mica parte condimentele folosite
(de si nu e greu de facut o plescavita Srbeasca . Tot secredu e in frigider. grataru pe carbuni si ingredientele Sarbesti). Da daca adougati bicarbonat de sodiu o sa atingeti aproximativ aceeiasi calitate de plescavita SARBEASCA.
Se amesteca carnea de porc cu cea de vita, se adauga sare piper dupa gust, bicarbonatul de sodiu, se adauga in apa calduta si se toarna peste compozitie.
Compozitia se amesteca timp de 30 de minute, se pune la frigider timp de 5 ore.
Se scoate, se amesteca inca odata timp de 30 de minute, se pune din nou la frigider se lasa timp de 20 de ore acoperita cu o folie de bucatarie.
Se scoate, se fac mingi de 150g, din care facem plescavita si o punem pe gratar (cu carbuni).