Tortuletul meu

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 6 Aug 2010 | 6007 vizualizari

 

pentru ca maine implinesc o frumoasa varsta, mi-am facut singura un cadou :)):))mai de criza dar merge:)):))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 1 pahar de zahar
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • crema 1: crema de nuci
  • 300 grame nuci,
  • 150 grame zahar,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • ciocolata rasa/cacao
  • crema 2: crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • esenta de vanilie
  • pt ornat:
  • glazura de ciocolata
  • bomboane decor
  • nuca de cocos
  • trandafiri din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Pregatim blatul astfel:

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim crema 1 astfel:

Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.

Pregatim crema 2 astfel:

Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si lasam sa fiarba.

Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.

turnam  laptele fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care mestecam continuu si mai lasam la foc mediu pana se intareste, devine ca maioneza.

Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema 1 peste primul blat, apoi celalalt blat, iar apoi crema de vanilie.

Peste crema de vanilie punem glazura de ciocolata in mijloc, urman ca aceasta sa curga spre margini.

ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii, adica pana maine :D.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

onuta 1

10.08.2010, 23:00

la multi ani cu intarziere si de la mine, numai bucurii.tortuletul este minunat si delicios.

Dana Cristea - pusikmea 1

11.08.2010, 11:46

onuta, multumesc frumos

eleny2010 1

02.11.2010, 17:08

ma intreb cand ai avut timp sa inveti atatea retete sa le faci..ma uit mai ales la torturi si ma minunatez. cati ani ai ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca