Tortulete de post

de amalia01 in Prajituri, 16 Mar 2015 | 3044 vizualizari

 

Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi deliciose?

 

INGREDIENTE

 Blat:

  • 270 g faina
  • 2 linguri de cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei

  Umplutura:

  • restul de blat
  • 100 g zmeura
  • 2 lingurite de miere

  Glazura:

  • zmeura
  • ornamente pentru decor
  • glazura de lamaie Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de post:

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.

Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.

Lasi blatul la racit.

Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.

Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.

Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.

Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.

Decorezi cu zmeura si ornamente.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu crema de ness