Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi deliciose?
Blat:
Umplutura:
Glazura:
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.
Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasi blatul la racit.
Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.
Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.
Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.
Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.
Decorezi cu zmeura si ornamente.