Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

de Brindusa in Torturi, 17 Apr 2010 | 8478 vizualizari

 

M-am gandit sa fac si eu acest tort. Pot spune ca e cel mai rapid tort pe care l-am facut vreodata. Ideile au venit de la Sabina, Miha, Gaby, Madi, etc

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 5 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir:

Dupa cum stie toata lumea,

In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand(amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.

Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina si laptele si mai bate putin.

Pune crema in cratita si imediat, in centru, blatul. Nu amesteca.

Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.

Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.

Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Brindusa 1

17.04.2010, 22:12

pup, Miha. Mersic.

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2010, 23:43

ce frumos ti-a iesit, mie nu mi-a iesit dr o sa-l mai fac si trebuie sa-mi iasa si mie, macar ochii dak nu el

mariac 1

19.04.2010, 15:44

imi place la nebunie cum arata ,nota 10

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata