Tortilla spaniola

de nilgun in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2013 | 6197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi- vreo 8 buc. cartofi noi mai micuti
  • 6 oua de tara
  • ceapa verde plus ceapa uscata- 6 buc. ceapa verde plus jumatate ceapa uscata
  • o legatura patruunjel
  • sare, piper, o lingura de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla spaniola:

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie feliute ff mici si ff subtiri. Ceapa se taie si ea fff mic. Cele 6 oua se bat separat cu sare si piper.

Cartofii se calesc separat si se scot intr-un vas.

Ceapa se caleste separat si se scot intr-un vas.

Se amesteca ceapa si cartofii deja calite cu ouale, se mai pune sare , piper si patrunjelul verde tocat.

Intr-o tigaie se pune toata compozitia. Selasa sa se faca pe o parte. Testam daca e facuta bn apasand pur si simplu pe tortilla, daca e tare inseamna ca e gata.Daca avem 2 tigai se rastoarna in alta si se coace si pe partea cealalta. Daca nu, eu nu am 2 de aceeasi dimensiun, se rastoarca pe o farfurie cu o miscare ferma, dupa care se pune in tigaie pe partea cealalta.

Cand e gata, se sciate pe un platou, se lasa la racit si se taie felii ca la tort sau bucatele cum vrem noi.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla spaniola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

05.06.2013, 15:00

cristeena20 1

07.06.2013, 13:20

Imi place mult!!!super !!

Ligia Bxl 1

04.07.2013, 00:29

si eu fac asa ceva.e bun dar nu inteleg acolo cum e cu ceapa plus....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă