Cartofi Dauphinoise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 21529 vizualizari

 

By Oana, cu putine modificari. Acuma, ce sa va zic, mie mi-au placut tare mult, iar barbatul meu a zis dupa ce a mancat: bine m-am insurat! Ce compliment mai mare sa vrei? :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g smantana cu 30% grasime
  • 200 g cascaval razuit
  • 50 g parmezan razuit
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare, piper si nucsoara macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza putin in ulei si se toarna peste cartofi impreuna cu usturoiul curatat si pisat.

Se amesteca legumele cu smantana, parmezanul si jumatate din cantitatea de cascaval, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se toarna in tava . Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt foarte buni ca si garnitura, dar se pot servi si ca atare, sunt foarte consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise by Oana