Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine.
Punem intai tigaia la incins,uleiul, dupa care punem cartofii.
Peste cartofi punem ceapa , punem si sarea si acoperim cu un capac.
Lasam pana cartofii incep sa se imoaie .
Cu o lingura de lemn presam cartofii bine.
Cand s-au imuiat bine ii punem intr-o stracuratoare si apasam cu lingura de lemn sa se scurga bine de ulei si ii introducem in oule batute bine cu putina sare.
Amestecam cu oule si aceasta compozitie o punem din nou in tigaie la prajit aranjand pe margini cu o lingura incat sa iasa ca o tarta.
Lasam 5 minute la foc nu prea tare dupa care o intoarcem in urmatorul fel - punem o farfurie mai lata decat tigaia deasupra si intoarcem cu o miscare fermă in farfurie, dupa care o punem din nou in tigaie pe partea cealalta si mai lasam 5 minute.
1
OUA,CARTOFI,ULEI DE MASLINE