Tortilla de patatas

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 4333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 oua,
  • sare
  • ulei de masline cam jumatate de pahar.

 

 

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine.

Punem intai tigaia la incins,uleiul,  dupa care punem cartofii.

Peste cartofi punem ceapa , punem si sarea si acoperim cu un capac.

Lasam pana cartofii incep  sa se imoaie .

Cu o lingura de lemn  presam cartofii  bine.

Cand s-au imuiat bine ii punem intr-o stracuratoare si apasam cu lingura de lemn sa se scurga bine de ulei si ii introducem in oule batute bine cu putina sare.

Amestecam  cu oule si aceasta compozitie o punem din nou in tigaie la prajit aranjand pe margini cu o lingura incat sa iasa ca o tarta.

Lasam 5 minute la foc nu prea tare dupa care o intoarcem in urmatorul fel  - punem o farfurie mai lata decat  tigaia deasupra si intoarcem cu o miscare fermă in farfurie,  dupa care  o punem din nou in tigaie pe partea cealalta si mai lasam 5 minute.

 

TIPS-URI

1

OUA,CARTOFI,ULEI DE MASLINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

19.01.2013, 13:10

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Este buna

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

place

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortilla de patatas