Am facut acest tort cu mare drag pentru fiica unei colege de servici.
De ceva vreme am inceput sa fiu pasionata de torturi, sa imi placa sa decorez si sa fac torturi.
Tortul e facu cu blat tiramisu deoarece asa a vrut mamica sarbatoritei.
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare.
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.
Se prepara frisca. Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se amesteca usor cu lingura pana la incorporare.
Gelatina se hidrateaza in lapte si apoi se incalzeste pe foc si se toarna peste compozitie.
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza unul langa altul intr-o forma detasabila in care s-a pus folie alimentara , fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Acoperim cu inca un strat de piscoturi.
Intr-un bol mai mic se construieste la fel (aceasta va fi norisorul)
A doua zi se scoate tortul si se decoreaza dupa preferinta.