Tort Valentine's day

de diana_k in Torturi, 18 Feb 2010 | 12332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri faina,
  • cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 250ml frisca,
  • 200g mascarpone,
  • 3-4 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat
  • jeleu de zmeura
  • 300g zmeura,
  • 10g gelatina,
  • 3 linguri zahar
  • ornat
  • 1 plic de gelatina rosie
  • 100ml frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's day:

Blat:

Albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua.se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la racit.

Pt sirop

150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom

Crema:

Frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.

Jeleu:

Gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .

Asamblare tort :

Blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza. Se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece. Cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.

Punem gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si dam la rece, cand s-a inchegat bine scoatem forma si ornat cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's day" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars