Tort Diplomat cu fructe deshidratate

de Ina in Torturi, 7 Noi 2012 | 8612 vizualizari

 

Nu va pot minti ca l-am facut special pentru aniversarea celor ce poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril , dar il dedic acestora cu maaare placere ! >:D<
La Multi Ani si aniversare frumoasa! :-*

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 250 g iaurt foarte gras ( 7 % grasime )
  • 150 g zahar
  • 2 conserve de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 1 plic glazura Dr'Oetker - lichior de oua
  • 1 plic glazura duo Dr'Oetker - iaurt si capsuni
  • extract de vanilie
  • prune deshidratate
  • caise deshidratate
  • crema de vanilie la rece , Dr' Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu fructe deshidratate:

Topim galbenusurile  cu zaharul  pe foc, mestecand cu grija sa nu se lipeasca de peretii vasului.  adaugam laptele si glazura cu gust de lichior de oua,  fara a ne opri din  mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema  cateva picaturi de extract de vanilie.

Batem frisca spuma tare , apoi adaugam iaurtul, crema de branza  si  amestecul de galbenusuri, mixand in continuare. Adaugam si fructele deshidratate maruntite la robot.  

In siropul de la un compot de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de frisca si fructe. 

Bucatile de ananas le scurgem bine de sirop si le adaugam in compozitia de diplomat. Topim glazura duo  si o imprastiem in crema cu fructe, omogenizand totul cu o paleta. 

Turnam crema in tava  tapetatata cu folie alimentara  si dam  tortul la rece pentru 2-3 ore.  Cand s-a inchegat , rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si deoram cu crema de vanilie ( eu am folosit crema la rece Dr. Oetker ) si  figurine de zahar. 

TIPS-URI

1

Mie-mi place tortul cu muuulte fructe , iar fructele deshidratate au avantajul ca nu-si lasa sirop si nu exista riscul inmuierii tortului in cazul folosirii acestora in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat