Tort Valentine's Day

de Bya Ralu in Torturi, 14 Feb 2013 | 3328 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac un tortulet:X de obicei cumpar,dar nici nu se compara,am facut un blat de pandispan cu limoncello inspirat de la alba_zori cu crema de vanilie e extraordinar de bun!!!!!nu dau la nimeni,sachhh:)))))))

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:

  • 5 oua
  • 220 g zahar
  • esenta de vanilie,lamaie si rom,
  • 200g faina
  • 1 lingura de amidon
  • 200 ml ulei
  • 200 ml limoncello
  • 1 praf de copt
  • sare:

Pentru inmuierea pandispanului:

  • 100 ml limoncello
  • putina apa

Pentru crema:

  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat

Pentru Decor:

  • frisca
  • struguri
  • 1 plic de glazura cu crema de lichior de ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's Day:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si limoncello.

Din compozitie am facut 2 blaturi in forma de inima.

Pe fiecare l-am pus pe rand la cuptor 40 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca,se pune pe un fund de lemn si se taie pe lung rezultand 4 foi de tort.Se aseaza prima pe o farfurie.Se unge cu putina zeama de limoncello amestecata cu putina apa.Se repeta pentru fiecare foaie de tort,cu mare atentie pentru a nu se imbibe prea mult( se va rupe).

Intr-un vas inalt se pune laptele,zaharul vanilat si praful de crema de vanilie,se mixeaza 1 minut  incet,dupa care se mareste viteza pana se face o crema consistenta.Se da la frigider.

Se unge fiecare foaie de blat cu crema de vanilie,mai putin ultima(nu se pune nimic momentan).Se modeleaza cu crema si pe margine,se intinde bine.

Plicul cu glazura se pune in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.Se scoate cu atentie(se umbla doar cu manusi),se preseaza putin,si o turnam cu atentie pe ultima foaie de tort,o intindem repede cu un cutit(altfel se intareste),se da la frigider cca 1 ora dupa care se orneaza cu frisca si struguri.

Happy Valentine's Day!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Bya Ralu 1

17.02.2013, 23:26

Micutza Luana 1

13.03.2013, 17:16

boon bon da nu n.ai vrut sa,mi dai si mie

Bya Ralu 1

13.03.2013, 17:16

era a lui iubi )))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Cookie Monster