E pentru prima data cand fac un tortulet:X de obicei cumpar,dar nici nu se compara,am facut un blat de pandispan cu limoncello inspirat de la alba_zori cu crema de vanilie e extraordinar de bun!!!!!nu dau la nimeni,sachhh:)))))))
Pentru pandispan:
Pentru inmuierea pandispanului:
Pentru crema:
Pentru Decor:
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si limoncello.
Din compozitie am facut 2 blaturi in forma de inima.
Pe fiecare l-am pus pe rand la cuptor 40 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca,se pune pe un fund de lemn si se taie pe lung rezultand 4 foi de tort.Se aseaza prima pe o farfurie.Se unge cu putina zeama de limoncello amestecata cu putina apa.Se repeta pentru fiecare foaie de tort,cu mare atentie pentru a nu se imbibe prea mult( se va rupe).
Intr-un vas inalt se pune laptele,zaharul vanilat si praful de crema de vanilie,se mixeaza 1 minut incet,dupa care se mareste viteza pana se face o crema consistenta.Se da la frigider.
Se unge fiecare foaie de blat cu crema de vanilie,mai putin ultima(nu se pune nimic momentan).Se modeleaza cu crema si pe margine,se intinde bine.
Plicul cu glazura se pune in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.Se scoate cu atentie(se umbla doar cu manusi),se preseaza putin,si o turnam cu atentie pe ultima foaie de tort,o intindem repede cu un cutit(altfel se intareste),se da la frigider cca 1 ora dupa care se orneaza cu frisca si struguri.
Happy Valentine's Day!