Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2010 | 10815 vizualizari

 

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • blat de tort din
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 250 g mascarpone,
  • 250ml frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Pt blat : se bat spuma albusurile cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile si apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi. Se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

Blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu - Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

burdulea56 1

13.04.2010, 23:56

Diana e foarte frumos, reusit, felicitari.

jolygina 1

24.08.2010, 23:08

imi place foarte mult cum e ornat

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:04

ce frumooos e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune de padure si mascarpone