Tort Anul Nou

de dedairis in Torturi, 10 Ian 2011 | 6215 vizualizari

 

Se termina anul 2010 cu bune si rele, mai bun sau mai prost decat anii trecuti sau decat anii ce vor urma.
2011 va aduce noutati pe toate planurile si nu ne ramane decat sa speram la toate cele bune!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 4 foi de gelatina
  • 1 cana cafea foarte tare
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 gr. zahar
  • Altele:
  • gem de capsune sau prune
  • 200 ml frisca lichida
  • marshmallow
  • creioane decorative
  • migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anul Nou:

Blat: Se freaca foarte bine ouale cu zaharul pana se tripleaza toata compozitia si are o consistenta cremoasa. Apoi se adauga usor faina amestecata cu cacao. Se amesteca cu foarte mare grija. Toata compozitia se pune in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt cca. 25-30 minute. Cand e racit complet se scoate pe un gratar si putem sa ne ocupam de crema.

Crema: Inmuiem gelatina in apa rece. Topim gelatina in cafeaua fierbinte apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp batem frisca cu zaharul pana devine tare.  Amestecam cafeaua cu gelatina cu frisca. Mai dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca mai bine crema. Blatul se taie in doua parti. Partea de jos o stropim cu putin coniac si o ungem cu gem. Apoi punem jumatate din crema. Adaugam si cealalta parte de blat si totul se imbraca frumos in crema ramasa.

Frisca pentru ornat se bate tare si ornam dupa imaginatie tortul.

 

TIPS-URI

1

nu se deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, iar dupa ce s-a copt se lasa in cuptor pana se raceste bine- nu se umbla deloc la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

11.01.2011, 14:33

Wauuu

dedairis 1

11.01.2011, 16:25

Bine v-am gasit!!!!

Era si timpul sa postez si eu cateva retete. Pana acum am tot cules de la voi si am facut muuulte bunatati!!!

elena1988 1

24.02.2011, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, cafea si piscoturi