Tiramisu reţeta adaptata
Tiramisu reţeta adaptata
Pentru chec, incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza 2 tavi patrate de 20x20cm cu foaie de copt, apoi unge-le cu unt.
Bate untul cu zaharul, adauga ouala, cate unul pe rand, apoi inglobeaza faina.Daca amestecul e prea gros, adauga 1-2 linguri apa.Imparte aluatul in tavile pregatite si coace-l 20-30 minute pana cand a crescut si s-a rumenit.Lasa-l sa se raceasca.
Amesteca cafeaua cu 2 linguri zahar pudra.Rastoarna ambele checuri din tava, dezlipeste foaia de copt si insiropeaza fiecare chec pe o parte.Tapeteaza o tava patrata si inalta cu folie de plastic.Aseaza unul din checuri in tava, cu partea insiropata in sus.
Amesteca branza mascarpone cu 3 linguri zahar pudra.Intinde crema peste checul din tava.Aseaza deasupra celalat chec, cu partea insiropata in jos.
Topeste impreuna ambele feluri de ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Lasa-le sa se raceasca pentru a se intari putin, apoi toarn-o peste tort.Lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.Inainte de servire, scoate tortul din tava folosind folia de plastic, apoi dezlipeste cu grija folie de pe tort.