Tort teren de fotbal

de sandytza in Torturi, 14 Apr 2010 | 12721 vizualizari

 

Un tort facut cu blat Sacher si crema ganache.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr unt
  • ¾ cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • Sirop
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • o lingura lichior Malibu
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca lichida. 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de fotbal:

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.

Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.

Crema ganache

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.

Blatul se taie in doua pe orizontal , se insiropeaza cu un sirop facut astfel:

-se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.
Dupa ce blatul s-a insiropat se lasa un pic sa se raceasca apoi se umple cu 3/4 din crema ganache si se niveleaza bine .Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si aceasta si se pune restul de crema.
Deasupra se presara cocos verde, se traseaza terenul cu cocos alb. Daca nu aveti cocos verde (nici eu nu am avut) puteti sa il colorati astfel:puneti intr-un bol 1/4 cana de apa si o amestecati cu colorant verde alimentar . Adaugati cocosul si amestecati bine pana cand aceste se coloreaza in intregime. Il lasati asa cateva minute apoi il puteti folosi.

Marginile se orneaza cu frisca . Eu am folosit 200 ml frisca . Ornamentele sunt din plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ja 1

09.05.2010, 21:13

Multumesc...la noi nu sunt...am cautat...am vrut sa fac comanda..dar e suma minima si tb sa mai iau si altceva....oricum multumesc

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:22

cand jucam un meci?foarte reusit

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata