Sper sa nu supar "cainii" adversari ai echipei Steaua, dar tortul acesta este cu dedicatie pt un stelist :)))
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.
Crema:
se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.
Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.
Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.
Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul.
Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.
Nuca de cocos sepune intr-un bol, se adauga colorant alimentar verde, cateva picaturi si se amesteca pana se uniformizeaza.
Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza deasupra cu nuca de cocos.
Este ceva de munca la el, dar este un tort delicios.