Tort-Spirala cu inghetata

de Miha in Torturi, 1 Iul 2010 | 5375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • inghetata de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort-Spirala cu inghetata:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile frecate cu ulei, ca la maioneza. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de 15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza. Se lasa cateva minute, se deruleaza si repartizeaza pe toata suprafata blatului inghetata de ciocolata.

Blatul se taie in fasii de ~4 cm. Rulam o fasie si o punem pe mijlocul platoului din care va fi servit tortul. Apoi toate celelalte fasii le punem in continuarea celeilalte, formand astfel spirala.

Nu am mai apucat sa fac poze din timpul operatiunii pentru ca a trebuit sa lucrez rapid, caci se topea inghetata. :)) Multe poze cu aceasta tehnica sunt la tortul spirala cu crema ganache de ciocolata. ;)

Spirala se acopera cu un strat de inghetata si se da la congelator pana se intareste inghetata si este bun de servit. Inainte de servire se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

recomandarea mea ar fi blatul uns cu inghetata sa fie bagat putin la congelator inainte de montare, sa fie inghetata mai tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-Spirala cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate