Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile frecate cu ulei, ca la maioneza. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de 15 minute.
Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza. Se lasa cateva minute, se deruleaza si repartizeaza pe toata suprafata blatului inghetata de ciocolata.
Blatul se taie in fasii de ~4 cm. Rulam o fasie si o punem pe mijlocul platoului din care va fi servit tortul. Apoi toate celelalte fasii le punem in continuarea celeilalte, formand astfel spirala.
Nu am mai apucat sa fac poze din timpul operatiunii pentru ca a trebuit sa lucrez rapid, caci se topea inghetata. :)) Multe poze cu aceasta tehnica sunt la tortul spirala cu crema ganache de ciocolata. ;)
Spirala se acopera cu un strat de inghetata si se da la congelator pana se intareste inghetata si este bun de servit. Inainte de servire se orneaza cu frisca.
1
recomandarea mea ar fi blatul uns cu inghetata sa fie bagat putin la congelator inainte de montare, sa fie inghetata mai tare