Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba

de mirela0911 in Torturi, 24 Apr 2016 | 6615 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult un tort si am zis ca ar fi momentul. M-am tot gandit cu ce sa-l umplu si m-am oprit la aceste doua creme. A iesit tare bun, iar daca va place crema de castane, cu siguranta o sa va placa si tortul.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 10 lg rase de faina
  • 3 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt. crema de castane:

  • 250 g piure de castane (din comert)
  • 2 lg pline de frisca batuta
  • esenta de rom

Pt. crema de ciocolata alba:

  • 200 ml lapte
  • 2 lg amidon
  • 2-3 lg zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt

Pt. insiropat:

  • 300 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta de vanilie

Mai este nevoie de:

  • 12 piscoturi
  • 200 ml frisca
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare. Cand incepe sa faca spuma, se adauga zaharul pe rand, batand bine dupa fiecare. Se adauga si apa, se mai bate un pic apoi se toarna galbenusurile amestecate cu uleiul si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu ajutorul unei palete, apoi la final se adauga faina in mai multe reprize si se amesteca pana se incorporeaza bine faina. Se toarna totul intr-o tava rotunda unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea, cel mai sigur). Dupa ce s-a racit bine se taie in doua.

Se prepara siropul. Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul timp de 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna esenta de vanilie.

Crema de castane: Se scoate piureul de castane si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se zdrobeste piureul de castane cu furculita, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Se pune esenta de rom dupa gust si se amesteca din nou.

Crema de ciocolata alba: Se dizolva amidonul in 2-3 lg lapte. Intr-o craticioara se pune restul de lapte cu zaharul si se da la foc mic. Cand incepe sa fiarba se toarna in fir subtire amidonul, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat crema, se pune ciocolata rupta bucatele, se amestea pana se omogenizeaza toul apoi se ia de pe foc. Se pune untul si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se aseaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se toarna crema de castane. Se niveleaza bine, apoi se aseaza piscoturile insiropate in prealabil, unul langa celalalt. Se toarna deasupra crema de ciocolata, se niveleaza apoi se aseaza cel de-al doilea blat, insiropat.

Se unge tortul cu frisca batuta, se fac moatze, se presara nuca de cocos verde si bombonele colorate.

Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa sa prepare inainte cu o zi.

2

Diametrul tavii este de 26 cm.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Andra_Constantinescu 1

02.05.2016, 10:07

Foarte bine arata si cred ca e si tare bun!

Zamfira 1

03.05.2016, 23:11

CameliaR 1

12.05.2016, 12:14

Ce combinatie interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata