Tort special de 8 Martie

de Sidy in Torturi, 13 Mar 2013 | 7345 vizualizari

 

De 8 Martie m-am gandit sa fac un desert delicios si gustos ,ce place mult familiei mele. Voiam sa le ofer si lor un cadou dulce. Si pentru a fi cu adevarat special, l-am preparat din tot sufletul si cu toata dragostea pentru familia mea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blatul 1-guguluf:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita seminte anason
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 ml lapte cocos Blue Dragon
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata:
  • 100 g margarina rama
  • 100 g zahar
  • 3 lingurite cacao
  • capsuni pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special de 8 Martie:

Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)

Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .

Inglobam faina, nuca de cocos si esenta de vanilie.Amestecam cu o spatula, usor de jos in sus si avem grija sa nu rupem albusurile spuma.

Intr-o forma de silicon punem compozitia blatului si daca are loc in cuptor impreuna cu al doilea blat, le coacem pe ambele deodata, asa cum am facut si eu.

Acest blat este gata in aproximativ 20 de minute , in cuptorul incalzit la 180 de grade C.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam al doilea blat , dupa ce am separat albusurile de galbenusuri.

Mixam tare albusurile cu un praf de sare, pina se fac spuma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pina cand se albesc, adaugam apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca de cocos.

Inglogam apoi albusurile le blat.

O forma detasabila de tort o ungem cu unt si o tapatam cu faina, turnam compozitia si o coacem la cuptor la 180 de grade C 20-30 de minute.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam crema :punem pe foc mic tot laptele de cocos amestecat cu zaharul si amidonul amestecam si lasam sa dea in clocot.

Luam de pe foc si adaugam galbenusurile , omogenizam si punem crema din nou pe foc si o lasam pina da din nou in clocot. Amestecam continuu in ea cu o spatula.

Lasam apoi crema sa se raceasca de tot.

Dupa ce s-a racit al doilea blat il taiem in doua pe orizontala si punem jumatate din crema racita.Acoperim cu a doua foaie din blat , punem crema ramasa si deasupra ei asezam primul blat, cel in forma de guguluf.

Dam la rece tortul sa se intareasca crema, cam 30-60 de minute, depinde cat de rece este in frigider.

Cand crema s-a intarit, intr-o craticioara preparam glazura:punem zaharul , margarina taiata cubulete si cacaoa pe foc mic , invartim mereu sa se topeasca toate si sa se omogenizeze.Cand toate sunt topite, glazura este gata si o lasam putin sa se raceasca si sa se intareasca.

Cand e aproape rece , o turnam peste tort, putin cate putin pina acoperim tot tortul.

Il dam la rece pentru o ora pina se intareste glazura apoi il ornam dupa preferinta cu capsuni.

A fost grozav de bun.....

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Dam tortul la rece pina a doua zi cand se feliaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca