Tort Saint- Honore

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 3453 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "Pasiune pentru bucatarie"

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza
  • 100 g unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • Choux a la creme
  • 250 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 3 oua
  • 140 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Saint- Honore:

Aluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece.

Choux a la creme  -intr-o cratita puenm apa, uleiul si sarea. Punem pe foc pana da in clocot, cand incepe sa fiarba adaugam faina toata deodata si amestecam pana se desprinde de peretii vasului, lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare, punem compozitia intr-un posh.

Aluatul se intinde intr-o foaie subtire rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu furculita. Pe margine vom face un inel mai gros din aluatul de choux, dam la cuptorul incalzit cca 30 minute.

Din restul de aluat de choux vom face mici gogogosele care le vom coace si pe ele cca 30 minute

Crema - laptele il punem intr-o cratita si punem la fiert. Ouale le mixam cu zaharul pana devin ca o crema, adaugam amidonul si omogenizam. Dupa ce laptele a dat in clocot luam vasul de pe foc si adaugam in fir subtire peste crema de oua amestecand continuu. Turnam compozitia inapoi in cratita si punem din nou pe foc pana ce crema se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca.

Asamblare - in interiorul blatului vom adauga crema, deasupra gogosele umplute cu crema si se decoreaza dupa plac.

Eu am amestecat putina crema cu dulceata si am adaugat deasupra la crema de vanilie.

Se da la rece cateva ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint- Honore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ''nabadaios''