Un tort cu crema de mascarpone si capsuni, foarte simplu, cu blat umed de vanilie. Delicios si nu este chiar asa complicat pe cat pare :)
Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si mixam. Adaugam apoi, tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si amestecam cu o lingura de lemn. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade C.
Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 3-4 minute.
Pentru crema 2: mixam frisca spuma, adaugam capsunile si mixam pana cand acestea se faramiteaza bine. Eu am avut capsuni congelate, daca aveti proaspete si mai bine.
Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.
Deasupra am acoperit cu crema de mascarpone si am ornat cu cerculete de la surplusul de blat si cu flori din pasta de zahar + ornamente din comert.
Se da la rece cateva ore.
Pofta buna!
1
Blatul fiind unul umed, nu necesita insiropare.
2
Pentru un plus de aroma, folositi capsuni proaspete.