Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi cu jeleuri pentru că-i plac foarte mult.Pentru blat am încercat o reţetă a Andreei Chinesfood,adică un „mudcake”,ciocolatos-noroios ))) Eu zic ca a ieşit un tort foarte bun la gust,de aspect nu zic prea multe că am fost cam pe fugă azi.Si pentru că amândoua nepoatele şi-au serbat ziua de naştere,am să le spun La mulţi ani!!!!
Pentru blat(am folosit o cratiţă cu diametrul de 20 cm):
Pentru crema:
Pentru jeleu de mure:
Pentru decor:
Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul.Am lasat sa se topeasca,apoi am luat de pe fos si am lasat sa se raceasca bine.
Ouale le-am amestecat cu zaharul,un praf de sare,vanilia cu ajutorul unui tel.
Nu trebuie amestecate prea mult.
Am pus laptele batut si am amestecat dupa care am încorporat si amestecul de ciocolata racit.
Faina am amestecat-o cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu si cacaoa,apoi am turnat ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata.
Am vrut un tort mai înalt,de aceea am folosit o cratita de inox cu diametrul de 20 de cm.
Pe fundul acesteia am pus hârtie de copt si peretii i-am tapetat cu cacao.
Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 50-60 de minute.
Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.
Verificati cu un baţ de frigaruie când este gata.Acesta nu trebuie sa fie puţin umed si vor ramane pe el firmituri de blat.
Andreea spunea ca ar fi trebuit sa crape deasupra,al meu nu a crapat.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor si apoi l-am scos pe un gratar
Când se raceste capata o textura mai tare si este mai usor de taiat.
Am pregatit apoi crema.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Am mixat frisca si am pus-o la frigider.
Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.
Am asaugat aromele.
Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.
Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.
La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.
Pentru jeleu,am pus murele cu zaharul într-o cratita,am lasat pâna au lasat sirop,am pus amidonul si am amestecat pâna s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca.
Am taiat blatul în trei pe orizontala.
Pe doua dintre blaturi am pus jeleu de mure.
Peste blatul cu jeleu am pus crema si jeleuri,apoi al doilea blat cu jeleu,crema si al treilea blat.
Am ornat cu frisca,bilute de ciocolata si inimioare de martipan.