BLATUL mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.
CREMA 1 se pregateste conform instructiunilor de pe plic.
CREMA 2 caramelizam zaharul intr-o oala (avem grja sa nu il ardem) Adaugam laptele fierbinte peste caramel, lasam oala pe foc pana se dizolva complet. Se iau cateva linguri de lapte caramalizat si se amesteca cu amidonul, dupa care rasturnam in oala amestecand continu pana se ingroasa. Cand este inca putin calda adaugam 100 g unt la temperatura camerei si amestecam bine. Plicul de tort jelee il pregatim conform instructiunilor de pe plic.
ASAMBLARE taiem blatul in 3 asezam prima foaie si o insiropam. Punem crema in 2 pungi si ii taiem varful, facem cercuri, asezam si a 2 foaie, insiropam facem din nou cercuri cu crema ramasa. Dam la frigider 30 minute.
Pregatim plicul de tort jelee, il lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste crema. Dam din nou la frigider 30 minute, scoatem tortul si asezam si a 3 foaie si insiropam.
Pregatim tortul jelle si turnam peste tort dam la rece dupa care il decoram