Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma cu unt/ulei si faina si se toarna compozitia. Se da forma la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) si se lasa pana se rumeneste blatul. Nu deschideti cuptorul primele 15 minute! Apoi puteti incerca blatul cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Forma mea are diametrul de 20 cm. Cand se raceste, blatul se taie in 3 discuri, cel de deasupra fiind folosit la crema in cazul in care nu aveti migdale... Daca aveti migdale, taiati blatul doar in doua discuri.
Crema: Se pun laptele si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, pana se topeste ciocolata. Apoi se adauga nuca de cocos si migdalele sau partea de sus a blatului (faramitat) si se mai fierb 2-3 minute, amestecand continuu, sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si daca aveti lichior de cocos, acum este momentul sa il adaugati. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta.
Siropul: Se fierbe apa amestecata cu vanilia 2-3 minute.
Se asaza primul disc din blat pe platou si se siropeaza, deasupra se intinde crema si apoi se acopera cu al doilea disc, siropat la randul lui. Se orneaza cu frisca din belsug si fulgi de nuca de cocos. Frisca eu o amestec intotdeauna cu un plic de zahar vanilat sau o lingura de zahar, inainte sa o bat... depinde ce fel de frisca folositi.