Tort Raffaello

de madi_marin in Torturi, 10 Aug 2010 | 16941 vizualizari

 

Episodul 3 al serialului ,,Torturi cadou,,. Sursa de inspiratie a fost ,,Prajitura Raffaello,, by Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 300 g nuca de cocos
  • esenta de migdale
  • Crema :
  • 700 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • 100 g nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
  • figurine de ciocolata neagra

   

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Din ingredientele date iese un tort cu 3 blaturi si diametrul de 26 cm.

Blaturi: se coc pe rand in forma detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt cele trei blaturi. Pentru un blat: 2 oua,2 linguri cu faina, 50 g zahar , 100 g nuca de cocos si esenta de migdale. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi se adaugape rand galbenusurile, nuca de cocos, faina si esenta. Se omogenizeaza bine si se toarna in forma . Se coace blatul cam 15 minute. Se da la racit. Asa se procedeaza cu toate cele trei blaturi.

Crema: se pun pe foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele si frisca lichida. Se lasa sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Se toarna intr-un castron si se bate, asa calda, cu mixerul cam 10 minute. Apoi se da la rece amestecand din cand in cand pana capata consistenta.

Montare: se alterneaza blaturile si crema, pastrand o cantitate din ea care ne va folosi la imbracarea tortului. Se orneaza pe margine cu nuca de cocos rumenita foarte putin intr-o tigaita uscata. Se pun deasupra bomboanele Raffaello si ornamentele de ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mnemonis 1

16.08.2010, 10:36

intr-adevar acest tort a fost un cadou !
iar destinatarul a fost fff incantat !
o bunatate de tort ,cel mai adevarat!
bravo madi ,esti intr-adevar o gospodina desavarsita! te pupa colega ta!!
astept invitatia ,stii tu despre ce vorbesc!

madi_marin 1

16.08.2010, 10:41

colega....nu ma mai lauda atat ca imi iau nasul la purtare.... si o sa vina si invitatia....

jolygina 1

04.06.2013, 23:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata