Tort racoros cu fructe

de gaby_duceag in Torturi, 19 Iun 2012 | 6986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • o ceasca zahar (ceasca cu capacitatea de 150 ml)
  • o ceasca faina
  • doua linguri cacao
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • Crema 1
  • 200 gr visine
  • 200 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra) - eu am folosit smantana cu grasime 20% + zahar pudra
  • 8 gr gelatina
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Crema 2
  • 400 gr caise
  • 300 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra)
  • 12 gr gelatina
  • un plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu fructe:

Blat:

Pui intr-un bol ouale, cu-n praf  de sare si zaharul. Mixezi pana la diluarea completa a cristalelor, cel putin10 minute. Vei obtine o crema lucioasa, pufoasa. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Omogenizezi usor.

Tapetezi fundul unei forme pentru tort cu diametrul de 22 cm , cu hartie pentru copt, torni compozitia, nivelezi frumos si bagi la cuptor, in cuptorul preincalzit, la foc mic (165 grade ). Coci pana trece testul cu scobitoarea. Scoti si lasi la racit, desprinzi usor hartia si tai blatul in doua pe orizontala.

Mixezi frisca (o poti mixa toata o data ) fie indulcita, fie smantana pentru frisca si pui zahar pudra dupa gust.

Crema 1:

Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa. Scoti samburii visinelor. Bagi blenderul si pasezi (nu complet). Amesteci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 200 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Dai vasul la rece pana incepe sa se lege (nu trebuie sa se  intareasca dar nici sa fie fluid, trebuie sa aiba consistenta unei creme).

Pregatesti primul blat de tort si pui imprejur inelul pentru tort. Pui crema 1 intr-un posh sau o punga taiata la un colt si torni crema, in cercuri ,peste primul blat, lasand cel putin 1 cm intre cercuri (vezi foto). Dai la rece.

Crema 2.

Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa. Scoti samburii caiselor. Bagi blenderul si pasezi. Ameseci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 300 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Scoti tortul de la frigider si torni crema 2 umpland pentru inceput spatiile goale lasate de crema 1. Torni si restul si nivelezi.
Dai la rece si cand crema incepe sa se intareasca asezi al doilea blat si presezi usor.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore (eu l-am lasat o ora :-))) ), scoti inelul desprinzand intai usor crema, cu lama unui cutit subtire, si pudrezi cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Teo 1

20.06.2012, 23:37

de mare efect!

roxanabucataras 1

21.06.2012, 08:20

mda...mi-e clar...v-ati propus sa ma ucideti incet si sigur ce sunt bunatatile astea pe prima pagina??
arata bestial, vreaaauuu si eeeeuuuu

love_cherry 1

28.06.2012, 00:57

ce bunnnnnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Mihai, 18 ani